April 4th, 2014 - Meetings.

Vänerveckan 2014

Vanerveckan 2014

Välkomna till Vänerveckan 1-8 juni 2014!

Det sjuder av aktiviteter runt Vänern 1 -8 juni. Eller vad sägs om detta, prova på att paddla kanot, delta i strandskola, följ med på guidade vandringar! Besök fyrar och lyssna på intressanta föreläsningar! Detta och mycket mer får du uppleva under Vänerveckan, som nu arrangeras för andra året.

Vänerveckan är en temavecka för att uppmärksamma vad Vänern har att erbjuda. Kommuner, organisationer, universitet, institutioner och företag kraftsamlar för att ge boende och besökare upplevelser utöver de vanliga. Kanske har du egna aktiviteter du vill delta med eller undrar över något?

Invigningen sker söndagen den 1 juni kl 14:00 på Vänermuseet i Lidköping. Där möter du Folkdanslaget med Spelmansgillet, lyssnar till fiskets historiska utveckling i Vänern, matar fiskar, blir konstkreativ i skaparverkstaden. Ta möjligheten att titta närmare på Vänermuseets nya sommarutställning om kraften i den fantastiska sjön Vänern.

Vill du delta kontakta Lisa Gustafsson, projektledare Vänerveckan, lisa.gustafsson@lidkoping.se.

Vänerveckan är ett projekt inom Vänersamarbetet (http://vanern.org/). Vänersamarbetet är en plattform för gemensamma insatser och aktiviteter i Vänerområdet: sjön, öarna och kustzonerna. Deltagande organisationer (föreningar, forskningsinstitut, museer) och myndigheter (fjorton kommuner, två regioner, två länsstyrelser och två kommunalförbund) arbetar för en region och kommun övergripande strategi för en hållbar utveckling av en attraktiv Vänern, som syns och som är tillgänglig för alla.